Godt nytt år

Nytt år og hva vil det nye året bringe. Det vet faktisk ingen av oss. Jeg tenker det vil bringe både gleder og sorger og så handler om hvordan vi møter de forskjellige utfordringene  vi står i. Jeg tenker det skal gå bra jeg. Hva tenker dere ?

Takknemlighet

Jeg er sååå takknemlig for familien min. De betyr alt for meg. Mine tre ungdommer og min mann, flokken min. Det betyr lykke når vi samles alle fem og jeg vet det er ingen selvfølge. Ikke alle som er så heldige og kunne være samlet denne jula. Da betyr det ekstra mye nettopp nå.

Ensomhet

Mange føler på en ensomhet i jula. Vi spiser god mat og koser oss og senker skuldrene. Følelser forsterkes i denne høytiden vi er inne i. Mange er innlagt i jula og føler at høytiden er annerledes enn hva man er vant til. Husk å ta den ekstra telefonen eller legg en overraskelse på døra eller i postkassa i nettopp denne tida vi er inne i.

Beste julegaven i år

I 7 år har jeg vært pårørende i gode stunder og noen ganger tøffe stunder. I en periode nå har jeg fått føle på det å være pasient og gå og vente på svar. Idag kom svaret og det var verdens beste julegave sånn det er akkurat nå. Kulen er godartet, så fantastisk å høre overlegen si de ordene. Det er lov å være glad akkurat nå.

Sannhet og løgn

Hvor ærlige skal man være? Om hvordan man faktisk har det ? Jeg har valgt å være positiv selv om vi til tider har det veldig tøft. Jeg tenker det er en mestringsstrategi som funker godt. Det handler ikke om at jeg ikke er ærlig men hvordan jeg vinkler vår situasjon. 

Doble roller

Plutselig har vi doble roller i livet og jeg er på andre siden av bordet. Mannen min er brått den pårørende og jeg er pasienten. Tenk at nå er det jeg som venter på svar om det er noe i skjoldbruskkjertelen, og hva jeg da skal gjøre videre hvis om at det dersom atte??Livet er skjørt og nære har også fått sin alvorlige kreftdiagnose så livet er virkelig ikke for pyser for å si det sånn. De rundt oss betyr alt for oss.