LYKKE

Lykke er en unik følelse. Det bruser i hele kroppen. Naturen gir en lykkefølelse. Den krever ingenting tilbake. Havet gir ro og lyden av bølgene skaper lykke hos meg. Gå hånd i hånd med mannen min og min beste venn i stormen. Se på gamle krigsminner som stinker er til å le av, men det skaper masse humor. Verdens beste mann og bestevenn gir meg lykke. Dronnings Mauds Land: «Verdens ende».
 

REDSEL

Redsel er gjenkjennbar for de fleste.  Frykt er subjektiv men allikevel så allment. Hver dag ønsker vi å lage en god dag for andre inkludert seg selv. Det er vondt hvis man virkelig har gjort sitt aller beste, og det ikke er godt nok. Da er det viktig å minne seg selv på en ting. DU ER GOD NOK SOM DU ER. Dette er ofte lettere sagt enn gjort. Håper du får en dag uten for mye redsel. Fordi nettopp du fortjener det.

ELSKER DEG

Jeg elsker deg, Hver dag elsker jeg deg. Når du er lei deg elsker jeg deg. Når du er sur elsker jeg deg. I snart 26 år har jeg elsket deg hver eneste dag. Det er vondt og det er godt. Elsker de tre fantastiske barna vi har fått sååå høyt. Jeg elsker deg uansett kjære. Det å elske et annet menneske er det vondeste og beste man kan oppleve i livet. 

SELVE LIVET

Livet er for mange en gåte. Det er vanskelig å forstå opplevelser og hendelser vi går igjennom. For mange er livet utfordrende til tder, og man har kanskje ikke funnet sin nøkkel til å leve det gode liv. Noen ganger byr livet på ekstra utfordringer. Ting man ikke selv kan kontrollere. Sykdom og ulykker kan plutselig inntreffe. Ingen vet hva morgendagen vil bringe. Grip dagen har blitt et motto for mange inkludert meg selv. Hvordan skal man klare det hvis man våkner opp med redsel for å møte en ny dag. Tenk at du skal ta et skritt av gangen. Ikke tenk så langt frem, mer her og nå. Lev i nuet.

MESTRING

Mestring er subjektivt, det er sikkert. Jeg var på min første skitur etter operasjonen i halsen idag. Jeg følte såååå mestring i løypa. Det ga meg et kikk og skikkelig lykkefølelse. Selv om enkelte freste forbi meg med tights og i 40 års krisa, bare smilte jeg. Jeg konkurrerte med meg selv idag og da vant jeg. Utrolig digg følelse. Håper flere kan la være å se seg tilbake, men heller konkurrere med seg selv og klappe seg på skulderen. Det gjorde jeg idag og det ga meg glede. 

HUMOR

Humor er en stor del av hverdagen, både på gode dager og dager som ikke er fullt så gode. Kanskje spesielt på de litt mørke dagene så kan det være godt å lure frem smilet til hverandre. Ingenting er så befriende som en god latter sammen med de du er glade ii. Det kan snu en hel dag til noe positivt.

KJÆRLIGHET

Kjærlig er å vise omsorg. Kjærlighet er å bry seg. Det er å si at du er der for en annen person. Det hjelper lite med tomme ord. Det må være ektefølt. Vi føler kjærlighet fra de rundt oss som står oss nær både venner og familie. Plutselig oppstår nære bånd til noen som er der og forstår, akkurat når man trengte det aller mest. Det er en god følelse det! 

VENTETID

Jeg har blitt god på å vente. Pårørende er ofte  gode på det. Pasienten venter selvsagt like mye, men pårørende har ingen kontroll over situasjonen. Pårørende sitter litt på sidelinjen og får mer en omsorgsrolle. Jeg passer på at mannen min har det bra og har det han trenger. Som overlegen sa til meg, «Du ville nok være med inn på operasjonsstua for å passe på at alt gikk riktig for seg!»

Radioaktiv

Vi mobiliserer krefter og går løs på et nytt år. På tirsdag blir min mann radioaktiv og vi i familien må holde 3 meters avstand i 10 dager. Det skal vi klare. Da er vi i gang med nytt år og satser på strålingen dreper de jævla kreftcellene